Tuesday, February 5, 2008

uiteceBlog.ro

Nume proiect: uiteceBlog
Adresa: www.uiteceblog.ro
Compania: Magic Group
Dezvoltare: Magic Group

Descriere: uiteceBlog.ro te ajuta sa descoperi cele mai citite blog-uri, prin prisma cititorilor fideli ai acestor blog-uri. Utilizatorii uiteceBlog.ro adauga blog`pinii, prezentandu-si unul altuia blog-urile pe care le citeste, care ii atrag sau cele din care afla periodic informatii interesante pentru ei. Fiecarui blog i se atribuie statistici: numarul de cititori care i-au adaugat o blog`pinie pe uiteceBlog.ro, frecventa de citire, feed reader-ul preferat, frecventa comentariilor adaugate de fiecare cititor, si relatia cititorului cu blogger-ul sau blogger-ita pe care ii citeste. Toate aceste statistici sunt calculate ca fiind maximul optiunilor selectate de catre cititorii fiecarui blog adaugat pe ucB. Blog`piniile pot fi comentate, de catre autorii lor sau de catre orice vizitator uiteceBlog.ro. Fiecarui blog ii este afisat snapshot-ul primei pagini, folosind serviciul Snap.com. Fiecare articol (blog`pinie) este anuntat catre serviciile Technorati, Weblogs, Feedburner, Bl.ogs, Ping-o-matic s.a., in acest mod blogger-ii fiind notificati cand un nou cititor de-al lor a exclamat "uiteceBlog!". Exista si versiunea internationala - lookwhatIBlog.com.

Avantaje: Personal tind sa descopar alte blog-uri de pe care pot culege informatiile care ma interesaza sau blog-uri pe care merita sa le urmaresc. Daca citesti articolul de fata, inclin sa cred ca si tu ai nevoie sa fii informat(a), sa fii la curent cu noutatile care te intereseaza - totul e sa stii unde e spuma si de unde anume se inspira altii.

Alte avantaje: Blogger-ii isi pot promova blog-urile lor prin adaugarea butonului "Si eu citesc acest blog!" in sidebar-ul blog-urilor lor. Cititorii care dau click pe acest buton vor avea oportunitatea sa adauge opinia lor despre blog-ul pe care tocmai l-au citit.

Dezavantaje: Auto-promovarea blog-urilor. Lucrez la o solutie pentru a controla excesul de zel - exista deja intr-o forma incipienta, voi gasi timp sa o implementez.

Stadiul proiectului: Online din 15 Ianuarie 2008. Nu l-am lansat in Beta, fiind construit pe scheletul portalului de socializare uiteceVreau (cine are cont intr-o parte, are acces si dincolo). Nu i-am implementat inca modulul de invitatii si legaturi intre prieteni de pe uiteceVreau, dar este pe lista de functionalitati in asteptare.

Observatii: Iata o parte din blog-urile pe care le citesc eu: www.uiteceblog.ro/bloguri/preferate/nelulazar. Tu de unde te informezi?

No comments: