Wednesday, January 30, 2008

Kmbio.ro

Nume proiect: Kmbio
Adresa: www.kmbio.ro
Compania: Projaektiv
Dezvoltare: Projaektiv

Descriere: Informatiile despre cursul valutar au fost intotdeauna undeva "acolo", dar nu prezentate astfel incat sa fie de folos celor care trebuie sa ia o decizie rapida si avantajoasa, privind unde e bine sa cumperi sau sa vinzi valuta. Accesand Kmbio, utilizatorii pot vizualiza in timp real, 5 (cinci) cotatii ale euro sau ale dolarului, de la 5 (cinci) oficii de schimb diferite. Kmbio poate fi accesat de la adresa www.kmbio.ro, atat de pe un PC cat si de pe telefonul mobil. Interfata este extrem de usor de utilizat si nu sunt necesare mai mult de doua click-uri pentru a vizualiza informatiile dorite. Serviciul va evolua ca functionalitate cu optiuni ce vor permite utilizatorilor sa vada adresele oficiilor de schimb valutar de care sunt interesati. De asemenea, pentru orase mari, Kmbio va oferi si optiunea de localizare a oficiilor de schimb valutar in functie de proximitatea acestora fata de locatia unui anumit utilizator.

Avantaje: Interfata prietenoasa, util pentru oricine trebuie sa ia o decizie rapida atunci cand trebuie sa cumpere sau sa vanda valuta.

Stadiul proiectului: Proiect in beta.

Observatii: Suntem deschisi propunerilor constructive si colaborarilor interesante.

7 comments:

hostWeb said...

Mda, sa vedem.
-Domeniu : stupid (cand trebuie sa-l educi pe vizitator cum se citeste "citeste 'cambio'", iar cambio.ro este liber, clar nu prea te duce capul.Sau cel putin nu in directia buna.(gandeste-e cum i-ai spune unui prieten despre site la telefon: "bah, vezi ca e cambio.ro, dar se scrie cu K, ca asa e "kool")
-Ideea: interesanta, insa pusul in practica e prost.Sigur, e "web 2.0", arata "Kool", dar sa pui "beta" dupa un site de 1 pagina, si 4 zecimale dupa o suma de genul 1200.6000 RON
-Toate bancile spun in 'Termeni si conditii' ca e ilegal sa folosesti date de la ei (cum ar fi cursul) fara acordul acestora scris.Daca kkmbio.ro au acordul, bravo lor.Daca nu, au pierdut timpul inutil.
-----
Concluzie?
Doar fitze si spirit de turma( bah, hai s-avem si noi un site ueb doi zero in portfoiliu...)


Sugestie de studiat - www.diacritice.com - idee buna(spre geniala), domeniu "curat".Singura problema e ca nu e al meu:-)

Octav Druta said...
This comment has been removed by the author.
hostWeb said...

Octav, daca nu-ti plac criticile, nu mai supune nici un site aici.
Daca vrei numai laude, angajeaza-ti lingusitori profesionisti.

Nu-i treaba ta ce ma pasioneaza pe mine, sau cate litere pot tine minte, si cand o sa am nevoie de linkuri catre chestii "kool" de pe iutub, te-oi intreaba pe tine-poate faci un site despre asta, ca te pricepi.


Ma bucur ca v-am dat ideea cu cambio.ro.

Octav Druta said...
This comment has been removed by the author.
hostWeb said...

OK, recunosc, am fost un pic malitios.Mea culpa.
Dar siteul tau nu aduce nimic nou pe piata- sunt sute de siteuri cu si despre cursul valutar.Poate sunt putine care fac o comparatie intre cursul diferitor banci, dar asta nu din cauza ca nu s-au gandit la asta, ci din cauza ca e ilegal.Am spus de ce.
Poate voi aveti contract scris cu bancile, sau poate nu va pasa de procese.Treaba voastra.

Si pana la urma, ce critici constructive vrei la o singura pagina?

"Doar fitze si spirit de turma" - asta e trendy acum: inventezi un nume (cat mai) "cool" (urasc cuvantul asta, si uite ca azi m-ai facut sa-l scriu de 3 ori), faci un design "web 2.0" unui site cu o tema banala, iar apoi te bati cu pumnul in piept pe unde apuci cu marea ta creatie.
Daca tema/subiectul siteului e "imprumutat" (uneori cu tot cu design!) de la un proiect care avut ceva succes in afara, e si mai bine.
Repet,nu vorbesc de Octavian Druta (sau Projaektiv), ci de un trend general

Dar poti spune cu mana pe inima ca nu te-ncadrezi, chiar si numai putin, in cele de mai sus?

Octav Druta said...
This comment has been removed by the author.
Octav Druta said...

admin, poti sa ai deplina incredere in kmbio. Spun asta din perspectiva faptului ca sistemul afiseaza conversiile folosind informatii despre ratele de schimb in timp real.

Sortare. Kmbio sorteaza valorile astfel incat daca alegi a doua valoare din lista (prima apartine BNR) iesi permanent in avantaj.

Cat despre celelalte optiuni pe care le-ai mentionat: kmbio se adreseaza deocamdata celor care vor sa afle informatii despre schimbul valutar super rapid pentru luarea unei decizii (i.e: John Doe, se afla in trafic intr-un oras mare, doreste sa cumpere 50 EUR dar nu stie unde sa ii schimbe mai avantajos. Acceseaza kmbio de pe telefon, realizeaza conversia si ia o decizie privind casa de schimb unde va schimba banii).

Optiunile mentionate de tine se adreseaza celor care doresc sa faca investitii, prognoze sau analize financiare; un segment care deocamdata nu este in atentia kmbio.