Sunday, February 17, 2008

CityCars.ro

Nume Proiect: City Cars
Adresa: www.citycars.ro
Manager: Bilen Mujdaba
Dezvoltare: Bogdan Valentin Oasa
Descriere: Primul site de socializare online cu si despre masini din Romania. Pasionatii de masini pot incarca pe site imagini cu masina, pot vizita profilurile altor utilizatori si pot face cunostinte noi.

Avantaje:
  • Este un site de socializare de nisa ceea ce inseamna ca utilizatorii impartasesc aceeasi pasiune: masinile
  • Permite cautarea si filtrarea utilizatorilor dupa nenumarate criterii, altele decat cele conventionale intalnite pe site-urile de socializare online cu caracter general: model, marca masina, numar de inmatriculare, an fabricatie, capacitate cilindrica etc.
  • Se pot purta discutii pe teme si interese comune in sectiunea grupuri
  • Utilizatorul isi poate crea un blog, poate adauga fisiere video si audio in profilul sau
  • Permite cautarea pe harta (google maps) a utilizatorilor ce se afla in vecinatatea utilizatorului.
Stadiul proiectului: In beta de sambata 16 februarie 2008

5 comments:

Lazar's said...

Doua sugestii foarte-foarte important de implementat la punctul 6 dupa inregistrare: (1) pagina unde se introduce username-ul si parola Yahoo/Gmail sa fie securizata SSL si (2) invitatiile sa fie trimise DOAR cu acordul utilizatorului si doar dupa ce am de-selectat adresele de email la care NU doresc sa trimit invitatii (sper sa nu se supere prietenii mei carora le-am trimis fara sa vreau invitatii citycars, pana am apucat sa apas tasta ESC sa opresc procesul).

BlogAuthor said...

nu este exact idee originala :)

http://www.motoraddicts.com/index.cfm

Eduard said...

Proiectul suna interesant, insa am vrut sa vad cum merge, insa nu am reusit sa ma inregistrez... site-ul permite alegerea tarii (de exemplu SUA), insa nu permite orase din state - si nici nu permite sa scriu eu ce vreu. Mai mult, nu mi-a spus ca numarul de inmatriculare pe care l-am introdus (si care e numarul meu real) nu este valid. Si nici nu stie ce e aia BMW 550

kterink said...

Salut,

Intr-adevar sunt de acord cu voi, exista foarte multe lucruri de imbunatatit. Sugestiile lui nelu lazar sunt foarte pertinente si o sa le luam in calcul. Trebuie sa intelegeti ca site-ul a fost lansat acum mai putin de 48 de ore si e versiunea beta deci mai sunt destul de multe detalii de pus la punct.

Site-urile de socializare online cu masini sau motociclete nu sunt inventia mea, nu am spus niciodata asta dar eu cred ca am facut ceva adaptat la nevoile soferilor romani deci pe plan national este o idee originala.

eduard pentru ca site-ul este doar in limba romana, deci este pentru romani am lasat o portita pentru romanii stabiliti in alte tari cum esti tu si am permis alegerea tarii. Gandeste-te ce ar fi insemnat sa punem in baza de date toate localitatile din lume.

Unknown said...

kterink,

nu ar fi insemnat cine-stie-ce ;).

Puteai sa cumperi bvaza de date de la Globix (sau sa o furi, ca doar e Romania) si sa faci niste tabele in SQL, cu indecsi bine ganditi. Astfel nu era mare chestie.

Da' in fine, comoditatea....