Wednesday, January 30, 2008

KoolRo.com

Nume proiect: KoolRo
Adresa: www.koolro.com
Compania: Kool Media
Dezvoltare: Kool Media

Descriere:
KoolRo este un “social networking site” bazat pe conceptul Facebook, mai degraba decat pe cel al MySpace si are ca scop apropierea si conectarea tuturor celor din comunitatea romaneasca de peste ocean, aici incluzand si pe cei care au descendenti romani. Ce deosebeste KoolRo de celelalte site-uri de acest gen este faptul ca se axeaza doar pe o anumita etnie. In loc sa cauti prieteni sau membrii de nationalitate romana printre milioanele de utilizatori si sutele de grupuri romanesti de pe MySpace sau Hi5, pur si simplu poti sa intri pe www.koolro.com si sa te gasesti automat conectat cu membrii de aceeasi etnie care impartasesc acelasi trecut ca si tine. Alt aspect care ne deosebeste este faptul ca acoperind o zona demografica mai redusa, KoolRo devine foarte personal si in aceast sens toti membrii se simt foarte apropiati unii de alti, si am observat ca multe prietenii s-au format foarte usor in aceste 4 luni de activitate. De asemenea, noi, proprietarii site-ului, incercam sa fim cat mai activi si sa intampinam pe toata lumea si sa le dam un sentiment placut si o impresie buna din momentul in care intra pe website.

Avantaje:

  • Este primul website de acest fel de pe continentul American si chiar poate din toata lumea. Sintem singurii care am creat un site doar pentru comunitatea romaneasca din strainatate, in cazul nostru, de peste ocean. Binenteles, exista portaluri, forumuri etc…dar nimic de genul “social networking”
  • Koolro aduce la un loc de fapt toate grupurile de romani create pe marile retele sociale: Myspace, Facebook, Hi5.
  • Are un design simplu, unic si nu incearca sa imite alte site-uri de acest profil.
  • Majoritatea membrilor au varsta intre 17-27 ani, ceea ce ajuta la organizarea unor evenimente sociale pentru toti tinerii de aici si in viitorul apropiat, aducerea unor formatii de muzica din Romania care au fani cu aceeasi grupa de varsta ca si KoolRo.

Stadiul proiectului: A fost lansat la data de 14 septembrie 2007, este inca in stadiul Beta pana in decembrie 2008.

Observatii: Sintem in niste discutii preliminare cu niste investitori din U.S pentru ca dorim sa dezvoltam proiectul si este nevoie de inca cateva resurse umane, inclusiv programatori, oameni de marketing si cu experienta manegeriala. Am fi interesati mai ales de investitori romani, dar inca nu am intrat in legatura cu nimeni din Romania.

De asemenea, sintem deschisi la colaborari si sugestii din partea firmelor romanesti care ar dori sa aiba o piata deschisa in comunitatea romaneasca de pe continentul Nord American.

No comments: